Kunstenario


Wanda Ario Soeriowardojo
Sinds ik mij kan herinneren heb ik graag getekend en geschilderd. Een paar jaar geleden durfde ik eindelijk mijn hart te volgen en te zijn wie ik diep van binnen wil zijn, een kunstenaar. Om mij hierin verder te bekwamen heb ik bij diverse kunstenaars, cursussen en workshops gevolgd en ben ik in sepember 2015 gestart met de Kunstacademie Friesland te Leeuwarden.

Daarnaast werk ik sinds 2009 als workshopgever van kunstprojecten voor Stichting Vrolijkheid of voor het COA op diverse asielzoekerscentra in Friesland.

In 2011 heb ik de opleiding tot Allround, Freehand Henna Artist behaald bij Urvashi Remoutar te Rijswijk. Op festiviteiten, markten en feestjes zet ik henna. Ook is het mogelijk om aan huis een henna versiering te krijgen of een workshop henna te volgen.

Verder versier ik in opdracht kaarsen met vloeibare was en met auteur Geke Neijenhuis heb ik samengewerkt aan Waddensprookjes en het boekje Fokke en Jikke (verkrijgbaar bij Openlucht Museum It Damshûs).

Hieronder een video die ik heb gemaakt voor Kunstacademie Friesland, een voorstudie / materialenonderzoek voor de eindopdracht van het 1e jaar, met het thema 'Mijn Paradijs':