Kunstenario

Stichting Vrolijkheid

Stichting Vrolijkheid
Sinds 2009 werkt Wanda als workshopgever voor Stichting Vrolijkheid, waarbij ze kunstzinnige workshops geeft aan kinderen op asielzoekerscentra in Friesland. Een greep van de workshops die zij heeft gegeven, vindt u hieronder. Kijk voor meer info over Stichting Vrolijkheid op www.vrolijkheid.nl

September/Oktober/November 2014 AZC Drachten 'Henna i.c.m. Pop-Art'

Woensdag 1 Oktober 2014 Burendag AZC Drachten

Henna versieringen op de Burendag, een leuke dag vol met diverse activiteiten voor de bewoners van het AZC als voor mensen van buitenaf, die een keer een kijkje willen nemen op een AZC.

Januari/Februari 2014 AZC Burgum 'Pop-Art'

Lesinhoud o.a.: Sokkenpoppen maken en poppenkast mee spelen, Robots tekenen, Voetbalstadion met voetballers of Catwalk met modellen maken, Strip tekenen, Abstracte tekening maken in de stijl van pop-art maken (lijnenspel met zwarte stift maken, vlakken inkleuren met felle kleuren).

November/December 2013 AZC Burgum 'Monsters'
Mei/Juni 2013 Workshop AZC Burgum 'Wie ben ik'

Op de woensdagmiddagen gaat Wanda in mei en juni de workshopreeks 'Wie ben ik' aan kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar, geven. Dit thema wordt met diverse technieken en vanuit verschillende invalshoeken behandeld.   
28 maart 2013 Workshop AZC Burgum 'Wie ben ik'
A.s. vrijdag gaat Wanda drie keer workshops geven aan kinderen van 4 tot 8 jaar, die wonen op het asielzoekerscentrum in Burgum. Het thema 'Wie ben ik' zal vanuit diverse beeldende creaties worden benaderd.

November/december 2013: Workshop AZC Sint Anna Parochie
Op de woensdagmiddag gaf Wanda aan kinderen van 4 tot en met 12 jaar creatieve workshops. De kinderen hebben kunstwerken van dieren gemaakt op groot, gekleurde vellen fotokarton met gebruik van stof, stiften en materiaal uit de natuur (bijv. elzenpropjes).

10/09/2012 Burendag AZC Burgum:
Kom zaterdag 22 september a.s. naar de burendag bij AZC (Asielzoekerscentrum) Burgum om eens een kijkje te nemen op een asielzoekerscentrum en te ervaren wat het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) en Stichting Vrolijkheid voor kinderen en jongeren zoal doen op een AZC.

Video workshopgevers St. Vrolijkheid bij AZC Burgum 2010:

Via deze link zijn in het kort de werkzaamheden van Wanda als workshopgever bij AZC Burgum te zien (spoken maken van lakens i.c.m. toneel, dromenvangers en bedlampjes maken):

http://youtu.be/fBIjmkyJUJY?t=11m21s

24/12/2010 Workshops AZC Drachten:
In de maanden november en december heeft Wanda weer de workshop 'Landschap' gegeven. Dit keer is er een reusachtig landschap gezamenlijk door de kinderen gemaakt, zo'n 4 bij 2,5 meter. Hier hebben de kinderen verschillende woensdagmiddagen aan gewerkt. Daarnaast zijn er prachtige bedlampjes gemaakt, fonkelende sterrenhemels van karton en vliegerpapier en pastelkrijt. Met als afsluiting i.s.m. Anders Deinum een middagje improvisatietoneel, theater en spelletjes.

23/10/2010 Open dag Vrolijkheid AZC Burgum:

Van 14.00 tot 16.00 houdt de Vrolijkheid een feestelijke, open dag op het AZC te Burgum. Mensen van buitenaf en bewoners kunnen een vrolijke film bekijken van de activiteiten die hier het afgelopen jaar georganiseerd zijn door verschillende workshopgevers van St. Vrolijkheid. Daarnaast geeft Wanda Ario een workshop 'bloemig', collagetechniek.


20/10/2010 'Insecten':
Op het AZC te Burgum heeft Wanda in een reeks van vier keer de workshop 'Insecten´gegeven aan asielzoekerskinderen. Ballonnen werden aan elkaar geplakt met schilderstape en dit werd beplakt met krantenstroken besmeerd met behanglijm. Daaraan werden pootjes van takken en kleurige vleugels van karton, veertjes en stickersteentjes bevestigd. Daarna hebben drie stagiairs de insecten wit beschilderd, zodat de kinderen de laatste les hun insect af konden werken met verf. De beestjes zullen getoond worden op de open dag, 23 oktober a.s..


27/09/2010 'Workshop Landschap':

In de maand september heeft Wanda weer de workshop 'Landschap' gegeven op het AZC te Burgum. Dit keer is er een reusachtig landschap gezamenlijk door de kinderen gemaakt, zo'n 4 bij 2,5 meter. Hier hebben de kinderen verschillende woensdagmiddagen aan gewerkt. De kinderen hebben gezamenlijk vijf grote landschappen gemaakt, waarbij gewerkt werd met verschillende technieken, schilderen, collage en tekenen met wasco en potlood. De landschappen zullen worden tentoongesteld in het Grand Café op het AZC en kunnen binnenkort tijdens een open dag bezichtigd worden.1 van de 5 landschappen

10/06/2010 Workshop 'Lekker slapen':
Na een rustperiode wegens zwangerschap, is Wanda Ario in mei weer begonnen als workshopgever bij de Vrolijkheid. Met als thema ´lekker slapen´ heeft ze met asielzoekerskinderen op het AZC te Burgum een dromenvanger, een bedlampje en spookjes van lakens gemaakt. Daarnaast heeft ze samen met Anders Deinum m.b.t. dit thema workshops improvisatietheater en toneel gegeven.

30/09/2009 Workshop Fantasievogels AZC Burgum:
De workshop ´fantasievogels´ zal, verdeeld over vier woensdagmiddagen, door haar gegeven worden aan kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12. Er zal o.a. worden gewerkt met houtskool, plakkaatverf, veren, dennenappels en pijpenragers.