Kunstenario

Agenda HENNA

SamenLoop voor Hoop

Vrijdag 28 en zaterdag 29 september 2018 vindt het evenement SamenLoop voor Hoop plaats in Drachten. Dit is een 24-uurs wandelestafette, waarbij de deelnemers geld inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek m.b.t. kanker. Tijdens de loop zijn er o.a. diverse optredens, een kaars- en een slotceremonie, workshops en een KinderLoop voor basisschoolkinderen op zaterdagmiddag. Op die middag zijn er specifiek voor kinderen activiteiten van 13.00 tot 16.00 zoals schmink, glittertattoo's, boogschieten, theater, armbandjes maken, tekenen, springkussen en henna.Landgoeddag Beetsterzwaag

Op zondag 2 september 2018 wordt van 13.00 tot 17.00 de Landgoeddag gehouden in de tuin bij het Lycklamahûs te Beetsterzwaag. Naast henna versieringen zijn er hele diverse activiteiten als: Bijenhotels maken met imkers, Poppentheater met Jan Klaassen door Anansi, in de Notariskoepel draait een documentaire over Tinco Lycklama, er is een lezing van Bearn Bilker, genaamd Frise Adel, oars as oars, een lezing van Jikke Huisman met verhalen uit het Lycklamhûs en een landgoed- en parkwandeling.


Henna bij Boartersdei

Op zaterdag 12 mei 2018 vindt Boartersdei plaats van 11.00 tot 17.00 bij Openluchtmuseum It Damshûs te Nij Beets. Kinderen kunnen o.a. een henna versiering laten zetten, deelnemen aan diverse spelletje, een broodje bakken boven het kampvuur, zich laten schminken, een vogelhuisje o.i.d. timmeren, een mozaiek werkje maken, vissen met een zelfgemaakte vishengel, luisteren naar een verhalenverteller of een ritje maken op een kameel. Zie voor meer info www.damshus.nl

Henna bij Fly4U

Op 23 juni 2018 organiseert Stichting Fly4U van 10.00 tot 17.00 weer een compleet verzorgde dag met veel leuke activiteiten voor kinderen die een positieve impuls goed kunnen gebruiken. Dit keer gaat het om getraumatiseerde kinderen die uit oorlogssituaties komen, waaronder Syrië en Eritrea. Ook krigen de begeleiders die deze gezinnen ondersteunen, een uitnodiging. Deze mensen zetten zich als vrijwilliger in voor Humanitas, Vluchtelingenwerk en Stichting Present. Als copiloot mogen de kinderen vliegen in een klein vliegtuigje en zelf de knuppel even overnemen om zo voor één dag te ervaren hoe het is om piloot te zijn! Daarnaast zijn er de hele dag talloze leuke activiteiten, zoals henna versieringen, een stormbaan, flight simulator, make-over fotoshoot, voetbal en boogschieten.

Fly4U is een initiatief van piloten van Vliegclub Fryslân. Elk jaar wordt er een nieuwe doelgroep gekozen. De vluchten vinden plaats in kleine 2 of 4 persoonsvliegtuigen en duren ongeveer 15 minuten per keer. Stichting FLY4U wil kinderen hierdoor een onvergetelijke ervaring geven.

Henna bij AZC Drachten (Asielzoekerscentrum)

Bij het AZC te Drachten is er vrijdag 9 maart 2018 van 15.00 tot 17.00 een open dag. Naast het verkrijgen van een henna versiering, kun je eens een kijkje nemen op een AZC en heerlijk genieten van de hapjes die de bewoners speciaal voor de bezoekers klaar hebben gemaakt.

Henna bij Expansie Festival

Zaterdag 9 september 2017 kun je ´s middags een henna versiering laten zetten bij het Expansie Festival te Jubbega. Verder is er van alles te beleven, o.a. een Glow in the Dark Disco, steltlopers, muziek optredens, een belly danseres bij een waterpijpterras, een zeepbellentuin, een springkussen, een timmerworkshop en theater.


Henna bij Zorgboerderij De Ripen

Van 11.00 tot 16.00 is er op zaterdag 24 juni 2017 een Open Dag bij Zorgboerderij de Ripen waar je een henna versiering kunt laten zetten. Iedereen is van harte welkom om rond te kijken bij dit bijzondere bedrijf waar Tineke de Vries en Paul Roorda samenwerken met mensen met een beperking. De hulpboeren laten zien waar ze overdag zoal mee bezig zijn en de koffie staat klaar. Verder is er een minimarkt met plantjes, kaas en andere producten uit de buurt. Er zijn speelse activiteiten voor kinderen, je kunt dieren aaien, er wordt wol gekaard en gevilt en curiosa verkocht. Verder zal er informatie gegeven worden over de mogelijkheden van de zorg- en gastenboerderij. Toegang gratis!

Henna bij de Zomerse Verwenavond Tuincentrum Witmarsum

Dinsdagavond, 10 juli, vindt van 19.00 tot 22.00 de Zomerse Verwenavond bij Tuincentrum Witmarsum plaats. Naast de vele standhouders, zijn er lekkere hapjes, is er gezellige muziek, een modeshow en kun je een mooie henna versiering laten zetten.

Henna bij Boartersdei

Bij it Damshûs te Nij Beets, is op zaterdag 29 mei 2017 weer Boartersdei. Van 11.00 tot 16.00 kunnen kinderen zich vermaken met een uitgebreid aanbod aan activiteiten, waaronder het krijgen van een henna versiering. Zie voor meer info www.damshus.nl.

Henna bij Talryk

Woensdag 31 mei 2017 kunnen jongeren die op Talryk (School voor voortgezet speciaal onderwijs) zitten, een henna versiering krijgen. Op deze dag viert Talryk haar 5-jarig jubileum. De kinderen kunnen diverse leuke, creatieve en sportieve workshops volgen.

Henna bij Boartersdei

Zaterdag 27 augustus 2016 van 10.30 tot 16.00, zie voor meer info www.damshus.nl. Dit jaar staat de Boartersdei in het teken van vliegen; op de timmertafel kun je vliegtuigjes knutselen en vogels maken, samen met vliegervereniging Drachten kun je een vlieger maken en er is een draaimolen met vliegtuigjes. Naast henna versieringen, zijn er nog heel veel leuke activiteiten als schminken, potten bakken, bloemschikken, tobbe roeiend, hengels maken, veen trappen, zakslaan en muziek met hapjes en drankjes. Entree: volwassenen: 4,50 euro p.p. en kinderen: 3,00 euro p.p.

Henna bij Straatfestival Bolsturrich

Op zaterdag 25 juni 2016 vindt de 22e editie van Straatfestival Bolstjurrich plaats in het centrum van Bolsward. In de Broerekerk zet ik henna, kun je Happy van der Heiden een vilt-workshop volgen en genieten van Indische hapjes met danseressen. Verder in het centrum o.a. een photo booth bus, volop muziek (o.a. T Brass, Bazzookas, het Majelkoor, Tres Locos, Dragon Flies, Baron von Munchhausen, Water G8) en natuurlijk veeeel theater (bijv. Goochelend Konijn, De Marskramer, Nymfa het Boselfje, Tom Tom & Bombardon, Hymp Hamp Cabaret)

Henna bij de Zomerse Verwenavond Tuincentrum Witmarsum

Dinsdagavond, 27 juni 2016, vindt van 19.00 tot 22.00 de Zomerse Verwenavond bij Tuincentrum Witmarsum plaats. Naast de vele standhouders, zijn er lekkere hapjes, is er gezellige muziek, een modeshow en kun je een henna versiering laten zetten.

  

Henna bij Dorpsfeest Nij Beets

Henna versieringen bij de stoepverkoop op donderdag 7 september 2017, van 15.00 tot 17.30.

Henna bij Opening Speeltuin De Krobbetún

Op zaterdag 4 mei 2016 vindt de officiële opening van een nieuw speeltoestel, een groots Piratenschip, plaats in De Krobbetún in Nij Beets door Burgemeester Van Selm. Van 14.00 tot 16.00 zijn er allerlei leuke activiteiten voor kinderen als henna versieringen, schminken, suikerspinnen, een clown die ballonnen kan vouwen, grabbelton en gratis limonade!

     

Henna bij Rinsma Fashion Gorredijk

Vrijdag 6 mei (van 11.00 tot 20.00) en zaterdag 7 mei (van 10.00 tot 17.00) 2016 is het mogelijk om gratis een henna versiering te krijgen in de winkel van Rinsma Fashion te Gorredijk. Tijdens dit weekend, het Hemels weekend, kun je verder een vrolijke fotoshoot doen in een flower-power VW bus. Verder zijn er gratis smoothies verkrijgbaar, is er zaterdag va. 15.00 muziek van Nanno en kun je op het terras genieten van hapjes van Big Green Egg.

Henna bij LenteFair

Zaterdag 30 april 2016 zet ik van 13.00 tot 16.00 henna (gratis) bij de Beetster Fair in Nij Beets. Verder zijn er nog andere standhouders op het gebied van o.a. kleding, lekkernijen, handwerk, en is het mogelijk je kindje (gratis) te laten schminken door Ans Feenstra! Locatie: Prikkewei 35 te Nij Beets, entree is gratis, tijden zijn van 10.00 tot 16.00!

Henna bij Yoga-Groningen

Op zaterdag 29 augustus 2015 viert Rhodes Selhorst dat ze tien jaar als yoga-docente werkt. En dat ze naast haar locatie in Haren, sinds kort ook lesgeeft bij een nieuwe locatie, namelijk bij de Puddingfabriek in Groningen (achter het station). Van 20.00 tot 23.00 zijn genodigden van harte welkom en kunnen ze bij Wanda een henna versiering laten zetten. Adres: Viaductstraat 3-4 te Groningen, T: 06 - 27 57 47 30, I: www.yoga-groningen.nl

Henna bij FLY4U te Drachten

Stichting FLY4U is opgericht door piloten van Vliegclub Fryslân te Drachten. De stichting organiseert één keer per jaar een spectaculaire dag voor een goed doel. Dit jaar vindt het voor de vierde keer plaats en vliegt Stichting FLY4U met 120 kinderen uit pleeggezinnen uit de provincie Friesland en Overijssel. Stichting FLY4U wil haar grote vliegdag graag inzetten om pleeggezinnen die een pittige tijd meemaken een positieve impuls te geven.

In samenwerking met Jeugdhulp Friesland en Trias Jeugdhulp gaan we er een spectaculaire vliegdag van maken. Dankzij vele sponsoren wordt deze dag van FLY4U mogelijk gemaakt.

Naast het maken van een vliegritje, kunnen bezoekers deelnemen aan een workshop breackdance, djembé, henna versiering of graffiti. Verder zijn er nog allerlei activiteiten als boogschieten, make-over met fotoshoot, stormbaan, flight simulator, een bungeetrampoline en schminken.

Zie voor meer info: www.stichtingfly4u.nl


     

HENNA bij BOARTERSDEI, bij het It Damshûs te Nij Beets

Op het terrein van openluchtmuseum It Damshûs in Nij Beets is ook dit jaar weer Boartersdei. Op Boartersdei kunnen kinderen veel oude spelletjes spelen, van hoefijzer gooien tot sjoelen. En er zijn knutsel- en timmertafels, waar vogelhuisjes en kralenkettingen gemaakt kunnen worden.

Ook kun je weer een mooie Henna versiering door Wanda laten zetten!

Verder zijn er poffertjes, suikerspinnen, limonade en nog veel meer lekkers...

Boartersdei is dit jaar op zaterdag 15 augustus van 11.00 tot 17.00 uur.

Entree volwassenen: 4,00 Euro en kinderen: 3,00 Euro

Zie voor meer info www.damshus.nl


  


HENNA bij Drachten on the Beach (DotB)

Ook deze zomer zet Wanda Ario, namens STAR Drachten, weer mooie HENNA versieringen bij Drachten on the Beach!

Donderdag 6 augustus(Bingo en zanger Remco)

Vrijdag 7 augustus (Barbecue en Drabiza & Cocktails met DJ Nique)

Zaterdag 8 augustus (Muziek: Stennis, DJ Jonny Disco, Singer Songwriters)

Tijd (Henna Tattoo’s): Van 18.00 tot 20.00

In een partytent vlakbij ‘T Smelnehûs en Limburgia Vlaai (Moleneind NZ 14 en 4A, bij het Carrousel in het centrum van Drachten)!

   * Let op: Bij slecht weer of als het rustig is, gaat het niet door! Zie voor meer info: De FB pagina van Drachten on the Beach of De site van Wanda Ario: www.kunstenario.nl

HENNA bij DRACHTEN ON THE BEACH, Vrijdag 31 juli en Zaterdag 1 augustus 2015

Ook deze zomer zet henna versieringen bij Drachten on the Beach! Verder zijn er allerlei muziek optredens!

Tijden: Van 19.00 tot 21.00.